Wykonanie
            14:29:00Uwielbiam te 
ciastka, ten cudowny 
czekoladowy smak i zapach, który czuć w całym domu i tylko każdy czeka, aż się upieką i w 
sumie muszę je robić z 2 porcji bo nie zdążą jeszcze ostygnąć, a już ich nie ma :) i tę kruchość, które utrzymują zamknięte nawet długi czas w puszce, ale na to nie liczcie : )

Składniki : na 12 dużych 
ciastek120 g mi ę kkiego 
masła80 g 
brązowego cukruszczypta 
soli1/2 łyżeczki mielonej 
wanilii1 
jajko150 g 
pszennej mąki1 łyżeczka 
proszku do pieczenia20 g ciemnego 
kakao100g ciemnej 
czekolady (70 % 
kakao)60 g niesolonych 
orzechów makadamia lub laskowych3 łyżki 
mlekaOpis wykonania :czas 20 min + pieczenie1. Ubijamy 
masło, 
cukier, 
sól i 
wanilię (ja dodałam pastę z 
wanilii)na puszystą masę mikserem. Dodajemy 
jajko i 
mleko mieszamy.2. Dodajemy 
mąkę, 
proszek do pieczenia i 
kakao. 
Czekoladę i 
orzechy grubo siekamy i także dodajemy do masy i wszystko dobrze wyrabiamy.3. Za pomocą dwóch łyżeczek formujemy 
ciasteczka i lekko je spłaszczamy. Pieczemy 15 minut w 180 C.Upieczone wykładamy i studzimy.Gotowe :)

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy