ßßß
Składniki :1,20 kg indyka lub kurczaka4 łyżki oliwy1 duża cebula3 ząbki czosnkulistek laurowy1 łyżeczka curry1/2 łyżeczki ostrej papryki1/4 łyżeczki cynamonu1 łyżka maggisólpół opakowania mieszanki chińskiej na patelnie1-2 łyżki mąkiOpis wykonania :1. Z umytego i osuszonego mięsa usuwamy kości, mięso kroimy na drobne kawałki, posypujemy curry i solą, mieszamy.2. Cebulę drobno kroimy, czosnek miażdżymy,podsmażamy na rozgrzanej oliwie, następnie dodajemy mięso i obsmażamy je. Podlewamy wodą dodajemy listek laurowy i cynamon, pozostałe przyprawy, dusimy pod przykryciem do miękkości. Płyn powinien być w większej połowie wyparowany.3. Na sam koniec dodajemy warzywa, dusimy do miękkości, zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.Podajemy z ryżem mniam :)


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy