ßßß
Składniki :30 dag ryżu może być w woreczkach2 jajkatrochę mąki pszennej2 kostki grzybowe1 cebula25 dag świeżych grzybów ( u mnie mrożone)posiekana natka pietruszkisólpieprztarta bułkaolejOpis wykonania:Ryż gotujemy w grzybowym bulionie z kostki, odsączamy i studzimy. Cebule drobno kroimy, szklimy na oleju, dodajemy pokrojone grzyby( ja dodałam zamrożone grzyby, ponieważ były dość grubo pokrojone, posiekałam je drobniej po podsmażeniu), dusimy do miękkości. Ryż mieszamy z ostudzonymi grzybami, dodajemy pietruszkę, sól, pieprz, jajka i mąkę około 1 - 2 łyżek- tak by ciasto się nie rozpadało. Mieszamy dokładnie i formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce i smażymy na złoty kolor.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy