ßßß
Składniki :0,5 kg kiszonej kapusty1 mała cebulaolej5 dag suszonych grzybów2 ziarenka ziela angielskiego2 ziarenka pieprzu czarnego1 owoc jagody jałowcalistek laurowysólświeżo zmielony pieprzcukierOpis wykonania:Grzyby namaczamy w letniej wodzie i pozostawiamy na noc. Gotujemy je w tej samej wodzie w której się moczyły do miękkości. Odcedzamy i pozostawiamy wywar.Kapustę jeżeli jest mocno kwaśna delikatnie płuczemy - jeżeli nie nie ma potrzeby płukania, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka i zalewamy połową szklanki wywaru z gotowania grzybów i 1 szklanką wody.Cebule kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju dodajemy do kapusty, dodajemy ziele angielskie, listek, pieprz, jałowiec i gotujemy na mniejszym ogniu bez przykrycia 30 minut.Następnie dodajemy pokrojone grzyby, przyprawiamy. Gotujemy do odparowania wody mieszając by kapusta się nie przypaliła.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy