ßßß
Składniki :Ciasto -klikFarsz :10 dag suszonych grzybów50 dag kapusty kiszonej- nie kwaszonej poszukajcie na bazarach warzywnych2 mniejsze cebule3 ziarenka ziela angielskiegolistek laurowysólświeżo mielony czarny pieprzolejSposób wykonania:Grzyby moczymy w 4 szklankach zimnej wody przez noc, następnego dnia gotujemy je do miękkości w wodzie w której się moczyły. Odcedzamy i zostawiamy wywar.Kapustę drobno kroimy, zalewamy wywarem z grzybów dodajemy listek i ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu około 30 minut.Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju dokładamy zmielone lub drobno pokrojone grzyby, smażymy chwilkę. Dodajemy odcedzoną kapustę i doprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru.Odstawiamy farsz do całkowitego wystudzenia i by lekko się przegryzł, w razie potrzeby doprawiamy.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy