ßßß
Składniki:80 dag mięsa mielonego wieprzowo- wołowego40 dag mrożonego szpinaku10 dag startego żółtego sera - ja użyłam mozzarelli1 cebulaząbek czosnku1 jajkoczerstwa bułka2 łyżki koncentratu pomidorowegosólpieprzmielona gałka muszkatołowamasłobułka tartaOpis wykonania:Bułkę namaczamy w wodzie. Czosnek i cebule drobno siekamy. Mięso wyrabiamy z odciśniętą bułką, dodajemy jajko cebulę, koncentrat, sól i pieprz. Dokładnie wyrabiamy mięso.Szpinak dusimy na patelni do rozmrożenia i zredukowania nadmiaru płynu, dodajemy czosnek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Następnie dodajemy starty ser, podgrzewamy do połączenia się sera ze szpinakiem.Formę smarujemy masłem i oprószamy bułką, wkładamy połowę masy mięsnej, następnie szpinak i resztę masy. Pieczemy w 200 C około 50 minut. Przed podaniem lekko studzimy i dopiero kroimy w plastry.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy