Wykonanie
Dla wszystkich wielbicieli
szpinaku i dla tych , którzy
szpinaku nie znają , albo nie lubią mam dzisiaj propozycję na kotlety mielone ze
szpinakiem.
Szpinak nie tylko bardzo fajnie smakuje w kotletach to jeszcze pięknie wyglądają jego zielone kawałki w
mięsie :) Aż chce sie jeśc :) Polecam.
Składniki dla 4-6 osób:50 dag
mięsa mielonego wieprzowegokajzerkaząbek
czosnkucebula10 dag
mrożonego szpinakułyżeczka
masła1 łyżka
otrąbjajko3/4 szkl.
tartej bułkiolejsól ,
pieprzKajzerkę moczymy w zimnej wodzie , odciskamy.
Cebulkę kroimy w kostkę,
czosnek przeciskamy przez praskę.Liście
szpinaku podsmażamy przez chwilkę na
maśle.
Mięso mieszamy z
cebulką ,
czosnkiem ,
szpinakiem,
otrębami ,
jajkiem i
przyprawami do smaku.Z masy formujemy kotlety , obtaczamy w
bułce tartej i smażymy .