ßßß
SOS:1-2 łyżek majonez3 łyżki miód płynny3 łyżki musztarda ostra2 łyżki jogurtu naturalnegodo smaku sok z cytryny\
SZASZŁYKI:1-2 piersi z kurczaka1 papryka zielona1 cebulaogórek /ja użyłam kiszonego/ok 20 dkg pieczareksól pieprz przyprawy
SOS:Majonez, jogurt, miód, musztardę dokładnie wymieszac i doprawic sokiem z cytryny. Odstawic do lodówki aby się przegryzło ok 20 min.
SZASZŁYKI:Pierś kuraczaka pokroić na kawałeczki, posypać solą, przyprawamii włożyć na noc do lodówki lub na minimum 1-2 godzin. Po tym czasie pokrojonego kurczaka położyć na patelni grillowej - aż do usmażenia.Pieczarki i papryke pokroić i obtoczyć w oliwie, po upieczeniu kurczaka położyć na patelnie grillową ok 15 min - / widać będzie po pieczarkach czy są gotowe/. Warzywa n adziewać na szaszłyki na przemian z kurczakiem. Podpiec na patelni ok 10 min. Szaszłyki można skropić delikatnie z sokiem z cytryny.

PRZYPOMINAM WSZYSTKIM CZYTELNIKOM O KONKURSIE!!