ßßß Cookit - przepis na Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

nazwa

Wykonanie

Za oknem zamiast świątecznej aury, mamy idealnie paskudną jesień. Pada, wieje, jest szaro i zimno. W takie dni człowiek ma ochotę na coś konkretnego i ciepłego, a co jest lepszego niż pyszna i sycąca zupa gulaszowa . Połączenie mięsa, warzyw i przypraw... Pychota.
Składniki:
ok. 500g mięsa na gulasz
300g pieczarek
czerwona papryka
duża marchew
seler
pietruszka
duża cebula
łyżeczka słodkiej i ostrej papryki
szczypta chilli
sól i pieprz do smaku
1 łyżka koncentratu
1 łyżka ketchup
2 liście laurowe
2 ziela angielskie
ok. 1litra bulionu
1 łyżka masła
Sposób przyrządzania:
Pieczarki, marchew i pietruszkę kroimy w plasterki. Cebulę, seler i paprykę kroimy w kostkę.
Mięso wraz z cebulą podsmażamy na maśle ok. 10minut. Gdy mięso nabierze koloru, dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy jeszcze przez jakieś 10 minut.
Po tym czasie mięso z warzywami przekładamy do garnka i zalewamy bulionem wymieszanym z koncentratem i ketchupem. Doprawiamy do smaku.
I gotujemy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ja gotowałam prawie 1,5 godziny.
Źródło:http://pasja-patki.blogspot.com/2015/12/zupa-gulaszowa.html