ßßß
Składniki:ok. 500g mięsa na gulasz300g pieczarekczerwona paprykaduża marchewselerpietruszkaduża cebulałyżeczka słodkiej i ostrej paprykiszczypta chillisól i pieprz do smaku1 łyżka koncentratu1 łyżka ketchup2 liście laurowe2 ziela angielskieok. 1litra bulionu1 łyżka masłaSposób przyrządzania:Pieczarki, marchew i pietruszkę kroimy w plasterki. Cebulę, seler i paprykę kroimy w kostkę.Mięso wraz z cebulą podsmażamy na maśle ok. 10minut. Gdy mięso nabierze koloru, dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy jeszcze przez jakieś 10 minut.
Po tym czasie mięso z warzywami przekładamy do garnka i zalewamy bulionem wymieszanym z koncentratem i ketchupem. Doprawiamy do smaku.I gotujemy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ja gotowałam prawie 1,5 godziny.