Wykonanie
Dzień Edukacji Narodowej. Dla mnie to dzień "wolny", także pierwsza myśl jaka mi przyszła rano do głowy...
będę wypiekać! :) Tak też wpadłam na pomysł by
kaszę jaglaną zapiec wraz z
tofu oraz
śmietanką kokosową . Ten smak podkreślają jeszcze wiórki, a poza tym nie brakuje też chrupiących dodatków. W środku
ukryłam ziarna kakaowca,
nerkowce oraz
migdały . Do
kokosu pasuje oczywiście jesienna
dynia, ale dziś wybieram nieco tropikalne smaki i podaje śniadanie wraz z
mango . Ponadto, by jeszcze smaczniej i zdrowiej było, dorzucam
jagody goji oraz
płatki kokosa . Jaglany wypiek niczym
ciastko z
tofu :)



wegańska pieczona kokosowa
kasza jaglana z
tofu i
śmietanką kokosową z ziarnem kakaowca,
nerkowcami oraz
migdałami podana z
mango,
jagodami goji oraz
płatkami kokosowymivegan baked coconut millet groats with
tofu and coconut cream, cocoa nibs, almonds and cashews served with
mango, goji berries nad coconut flakes

Składniki:- 4 łyżki
kaszy jaglanej ugotowane na sypko w wodzie- ok. 100 g
tofu naturalnego- 1/4 szkl.
śmietanki kokosowej- łyżka
syropu klonowego- łyżka wiórek
kokosowych- łyżeczka mielonego
siemienia lnianego- mielona
wanilia- dowolne
orzechy i inne dodatki
Kaszę jaglaną ugotowałam wieczorem.Rano zmiksować
tofu wraz z
śmietanką. Następnie wymieszać z
kaszą i pozostałymi składnikami. Kokilkę czy też inne naczynie/formę wysmarować dokładnie
olejem (u mnie
kokosowy). Przełożyć do niego
kaszę. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wszyscy od czasu do czasu się gubimy. Jednak trzeba wierzyć,że warto się szukać. Richard Paul Evans