Wykonanie
Budyń na niedzielny poranek. W smakach jesieni.
Gruszka dziś gra główną rolę. Jej towarzyszem są
migdały .
Budyń z jaglanej z
mlekiem migdałowym oraz
śmietanką migdałową, z
gruszką w środku i na zewnątrz. Z
słodyczą syropu klonowego, aromatyczną nutą
wanilii i zapachem
cynamonu . Z chrupiącymi kawałeczkami
migdałów . Tak delikatnego budyniu z jaglanej jeszcze nie
jadłam... :)
gruszkowo-
migdałowy budyń jaglany z
wanilią,
cynamonem i siekanymi
migdałamipear-almond millet
pudding with
wanilla, cinnamon and chopped almonds
Składniki:- 4 łyżki
kaszy jaglanej- 1/2 szklanki
mleka migdałowego- jedna duża
gruszka- łyżka/łyżeczka
syropu klonowego- opcjonalnie:
śmietanka migdałowa (kilka łyżek)- mielona
wanilia i szczypta
cynamonuKaszę jaglaną ugotować (najlepiej wieczorem) na sypko w szklance
wody. Rano dolać
mleko migdałowe, posiekaną w kostkę
gruszkę,
śmietankę,
syrop klonowy oraz
przyprawy. Dokładnie zmiksować i chwilę podgrzać. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~U was też wczoraj był makaron? Ja podałam go wraz z
mleczną, jesienną
dyniowo-
pomarańczową zupą. Było słodko i aromatycznie!
orkiszowy
makaron z
dyniowo-
pomarańczową zupą
mleczną (z pumpkin spice) oraz ziarnami (wegańskie)spelt pasta with pumpkin-oragne soy milk soup (with pumpkin spice) and seeds (v egan)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Zapominamy, że życie jest kruche, delikatne, że nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jak byśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy.Éric-Emmanuel Schmitt "Oskar i pani Róża"Przyjemnej niedzieli! :)