Wykonanie
Pierwsze śniadanie w 2015 roku. Owsianka pieczona jako ' tofurniczek '. Z dodatkiem
maku oraz
wanilii . Lekko chrupiąca dzięki ziarenkom
siemienia lnianego oraz
pistacjom . Zapieczona z świątecznym pierniczkiem . Delikatna, rozpływająca się w ustach, wyjątkowa. Bardzo przyjemny początek! :)



wegańska pieczona
makowo-waniliowa owsianka z
tofu, naturalnymi
pistacjami oraz wegańskim domowym pierniczkiem;
mandarynkivegan baked poppy seed-vanilla oatmeal with
tofu, natural pistachios and vegan homemade gingerbread cookie; mandarines

Składniki:- 4 łyżki
płatków owsianych- łyżka
siemienia lnianego- ok. 1/3 szklanki
mleka roślinnego (u mnie
kokosowe z kartonu)- łyżeczka mielonego
maku- mielona
wanilia- ok. 170g
tofu miękkiego silken (1/2 kostki)- łyżeczka
waniliowego budyniu- łyżka
syropu klonowego- łyżka
soku z cytryny-
pistacje (niesolone, łuskane)
Płatki owsiane wraz z siemieniem,
makiem i
wanilią zalać na noc
mlekiem. Rano dodać do nich zmiksowane
tofu z
budyniem waniliowym,
syrop klonowy,
sok z cytryny oraz
pistacje. Bardzo dokładnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej kokilki. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nowy Rok powitany, z rodziną,
szampanem i życzeniami. W ciepłej piżamie i z uśmiechem na twarzy oraz w
sercu. Będzie dobrze! :)Miłego dnia!