ßßß Cookit - przepis na Jeżynowy „sernik”.

Jeżynowy „sernik”.

nazwa

Wykonanie

Dogadzam dziś sobie z samego rana, serwuję lekki, kremowy tofurnik o smaku lata. Z dużą ilością jeżyn i słodkością banana . Na lepkim owsianym spodzie z dodatkiem masła z nerkowców . Bez pieczenia, z pomocą agaru . Niedzielny deser zaliczony już o poranku, lubię takie początki dnia
jeżynowo-bananowy tofurnik z morelą na owsianym bananowo-nerkowcowym spodzie
blackberries-banana tofu „cheesecake” with apricot and oat banana-cashews bottom
Składniki:
spód:
2-3 łyżki płatków owsianych
łyżka mąki owsianej
łyżka mielonego siemienia lnianego
1/2 dojrzałego banana
łyżka masła z nerkowców
Składniki wymieszać ze sobą, bardzo dokładnie połączyć (banan rozgnieciony). Wyłożyć na spód, najlepiej silikonowej, foremki. Schłodzić.
ok.150g tofu naturalnego
1/2 dojrzałego banana
spora garść świeżych jeżyn
łyżka soku z cytryny
łyżka syropu klonowego
1/4 szklanki mleka roślinnego/wody + 1/2 łyżeczki agaru
Tofu zmiksować z bananem, jeżynami, sokiem z cytryny oraz syropem. Następnie zagotować agar z mlekiem/wodą. Połączyć z masą z tofu – starannie wymieszać i przełożyć na gotowy schłodzony spód. Na wierzch można ułożyć dowolne owoce. Wstawić na noc do lodówki (lub min. 2-3 godz.). Smacznego!
Czasem nie wiem co napisać. Zbyt wiele wolnego, mało się dzieję, w głowie wirują przeróżne myśli. Dotyka mnie samotność, choć zdecydowanie już jest lepiej. Nie poddawać się, nie szukać, po prostu iść przed siebie
Korzystać z życia i poznawać nowe miejsca, twarze…Przyjemnej niedzieli!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/07/jezynowy-sernik.html