Wykonanie
Dogadzam dziś sobie z samego rana, serwuję lekki, kremowy tofurnik o smaku lata. Z dużą ilością
jeżyn i słodkością
banana . Na lepkim owsianym spodzie z dodatkiem
masła z
nerkowców . Bez pieczenia, z pomocą agaru . Niedzielny deser zaliczony już o poranku, lubię takie początki dnia
jeżynowo-
bananowy tofurnik z
morelą na owsianym
bananowo-
nerkowcowym spodzieblackberries-
banana tofu „cheesecake” with apricot and oat
banana-cashews bottomSkładniki:spód:2-3 łyżki
płatków owsianychłyżka
mąki owsianej
łyżka mielonego
siemienia lnianego1/2 dojrzałego
bananałyżka
masła z
nerkowcówSkładniki wymieszać ze sobą, bardzo dokładnie połączyć (
banan rozgnieciony). Wyłożyć na spód, najlepiej silikonowej, foremki. Schłodzić.ok.150g
tofu naturalnego1/2 dojrzałego
bananaspora garść świeżych
jeżynłyżka
soku z cytrynyłyżka
syropu klonowego1/4 szklanki
mleka roślinnego/wody + 1/2 łyżeczki agaru
Tofu zmiksować z
bananem,
jeżynami,
sokiem z cytryny oraz
syropem. Następnie zagotować agar z mlekiem/wodą. Połączyć z masą z
tofu – starannie wymieszać i przełożyć na gotowy schłodzony spód. Na wierzch można ułożyć dowolne
owoce. Wstawić na noc do lodówki (lub min. 2-3 godz.). Smacznego!Czasem nie wiem co napisać. Zbyt wiele wolnego, mało się dzieję, w głowie wirują przeróżne myśli. Dotyka mnie samotność, choć zdecydowanie już jest lepiej. Nie poddawać się, nie szukać, po prostu iść przed siebieKorzystać z życia i poznawać nowe miejsca, twarze…Przyjemnej niedzieli!