ßßß Cookit - przepis na Wykonanie:

Wykonanie:

nazwa

Wykonanie

W zamrażalce leży kilka perliczek trzeba z nimi coś zrobić bo lada moment pojawią się nowe. A że zamrażarka ledwo się domyka i powoli odmawia posłuszeństwa no i nie jest gumy to... czas podać do stołu perliczkę. :)
Składniki:
1 perliczka
200g plastrów boczku
zioła do drobiu Kamis
ognista mieszanka przypraw Kamis
sól morska prowansalska Kamis
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 łyżka tymianku
1 łyżeczka pieprz czarny Kamis
1łyżeczka soli zwiększającej
marchewka
pomidor koktajlowy
ogórek świeży
mus z aronii i wiśni
ziemniaki
Wykonanie:
Do oleju wkładamy ognistą mieszankę przypraw , tymianek, pieprz, sól i dobrze mieszamy, perliczkę nacieramy dokładnie marynatą (wewnątrz i na zewnątrz)
Plastrami boczku obkładam marynowaną tuszkę. Obwiązujemy nitką - by w trakcie pieczenia tłuszcz dokładnie pokrył perliczkę. Wkładamy do rękawa następnie do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 1,5 godziny. W tym czasie przygotowujemy płatki z ziemniaków (specjalnym urządzeniem) posypujemy tymiankiem i przyprawą do ziemniaków smażymy na oleju Robimy dekoracje z marchewki, ogórka i pomidorka.
Upieczoną perliczkę polewamy sosem, kroimy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy płatki z ziemniaków, kwiatek z warzyw ,ćwiartkę perliczki , ozdabiamy musem z aronii i wiśni.
Mus został zrobiony w ubiegłym roku, niedługo zamieszczę przepis na niego, bardzo dobry jest do drobiu, ryb i mięsa.
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/06/pieczona-perliczka-obozona-plastrami.html