ßßß
składniki :500g mięsa wieprzowego z szynki lub łopatki1 łyżeczka musztardyświeży tymianekjajkoSól do smakuPieprz do smakuSałata rzymskaPomidory koktajloweCebula czerwonaŚwieży tymianekŚwieża bazyliaRzodkiewkiSos czosnkowy1 ząbek czsonku1 mały jogurt greckisól,pieprz do smaku
Wykonanie .Wykonanie .Do miski wkładamy mięso mielone, ,posiekany tymianek , łyżkę musztardy, jajko doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę.Robimy nie duże kulki. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej następnie kładziemy pulpety i obsmażamy z każdej strony. Przesmażone pulpety wykładamy na talerz.sosDo jogurtu dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny.Na talerzu układamy porwaną sałatę, dodajemy pokrojone pomidory koktajlowe, rzodkiewki, cebulę na wierzch kładziemy kulki mięsne. Podajemy z sosem czosnkowym