Wykonanie
Wczoraj wspominałam o moim udziale w projekcie związanym ze spożywaniem
wieprzowiny przez Polaków.Przeciętnie w ciągu roku zjadamy około 41 kg
wieprzowiny,dużo czy mało ? Odpowiedzi szukajcie u Siebie. A wiele ciekawych informacji znajdziecie na stronie projektu klikWiosna na dobre się zadomowiła, moja propozycja będzie wiosenna. Kulki
mięsne zna sałacie rzymskiej z
sosem czosnkowym. Danie jest bardzo lekkie, robi się szybko, szczególnie polecam osobom które liczą kalorie

składniki :500g
mięsa wieprzowego z
szynki lub
łopatki1 łyżeczka
musztardyświeży
tymianekjajkoSól do smaku
Pieprz do smaku
Sałata rzymskaPomidory koktajlowe
Cebula czerwonaŚwieży
tymianekŚwieża
bazyliaRzodkiewkiSos czosnkowy1 ząbek czsonku1 mały
jogurt greckisól,
pieprz do smaku

Wykonanie .Wykonanie .Do miski wkładamy
mięso mielone, ,posiekany
tymianek , łyżkę
musztardy,
jajko doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę.Robimy nie duże kulki. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy
olej następnie kładziemy pulpety i obsmażamy z każdej strony. Przesmażone pulpety wykładamy na talerz.sosDo
jogurtu dodajemy rozgnieciony
czosnek, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem i
sokiem z cytryny.Na talerzu układamy porwaną
sałatę, dodajemy pokrojone
pomidory koktajlowe,
rzodkiewki,
cebulę na wierzch kładziemy kulki
mięsne. Podajemy z
sosem czosnkowym