Wykonanie
Filet z kurczaka w takiej wersji jest nie tylko smaczny, ale i wygląda efektownie.Dodatek
żurawiny daje mięsu ciekawy smak.Składniki :podwójna
pierś z kurczakabrzoskwinie z puszki
musztardaolej do smażenia
jajko,
bułka tartażurawina
Składniki na sos :około 10 -20 dag
suszonej żurawiny2 łyżki
mioduszczypta mielonego
imbirupłaska łyżeczka
octu balsamicznego
Przygotowanie sosu :Umytą
żurawinę zagotować w małej ilości
wody, wyjąć kilka ugotowanych
owoców i pozostawić na późniejResztę gotować z
miodem,
octem i
imbirem do momentu zredukowania płynuPo przestudzeniu
owoców blanszować je na sos.

Przygotowanie :
Filet z kurczaka przekroić na cienkie płaty, lekko rozbić i posypać
pieprzemKażdy płat posmarować lekko
musztardą, ułożyć na nim kilka ugotowanych, odłożonych
owoców żurawiny oraz pokrojony kawałek
brzoskwini,
mięso zrolować ( można pomóc sobie spinając je wykałaczką )Każdą roladkę zanurzyć w roztrzepanym
jajku,
potem bułce tartejSmażyć na głębokim, gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolorPodawać z sosem.Czas przygotowania około 40-50 min.Porcja dla 3 osób.