Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Sernik z
czekoladą i wiórkami ...Wigilijny
śledź jedna z 12 ... »Nie wiem jak u was ale mój mąż przepada za krokietami, ja tez z resztą . Ten zapach
suszonego grzybka, cudo.Na wigilijnym
stole nie może ich zabraknąć, do tego czerwony barszczyk. Po prostu pyszota.Ciasto naleśnikowe:
mąka pszenna typ 500 Kłos-Pol
woda 400 ml
mleko 500 ml
jajka 2 sztpól łyżeczki
soliolej 50 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczkaFarsz:1 kg
kapusty kiszonejgrzybki suszone 1 garść
przecier pomidorowy 1 łyżka
olej do duszenia
sól,
pieprzDodatkowo:
jajka 2 szt
bułka tarta jako panierkaWykonanie ciasta naleśnikowego :Do miski wlewamy
wodę,
mleko dodajemy
jaja,
proszek do pieczenia. Miksujemy( ciasto ma być lejące ). Smażymy naleśniki dosyć cieniutkie.Wykonanie farszu:
Kapustkę wymoczoną kroimy drobno i przekładamy na patelnie. Dusimy do miękkości na
oleju . Dodaje
listek laurowy i ziele i razem duszę.
Grzyby zalewam wrzątkiem i po 15 minutach jeszcze raz je myje . Kroje w cieniutkie paseczki i dodaje do
kapusty. Doprawiam
solą i
pieprzem. Na koniec dodaje
przecier pomidorowy do smaku. Letni farsz kładę na naleśniki, zwijam. Każdy krokiet maczam w
jaju i obtaczam w
bułce tartej . Smażę z obu stron na rumiany kolor, podaje z barszczykiem czerwonym.



wtorek, 22 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter