ßßß
SKŁADNIKINa farsz:1 kg kapusty kiszonej;5 dag grzybów suszonych;cebula;ziele angielskie;pieprz;liść laurowy;Na naleśniki:1 szkl. mleka;1 szkl wody;2 szkl maki;2-3 jajka;szczypta soli;bułka tarta do obtaczania;jajka do obtaczania;olej do smażenia;WYKONANIENajpierw musimy przyrządzić kapustę.Grzyby namoczyć najlepiej na całą noc w wodzie. Kapustę w zależności jaka jest kwaśna, wypłukać na sicie wodą, poszatkować. Kapustę gotować do momentu aż będzie miękka z dodatkiem przypraw. Grzybki gotować w wodzie w której się moczyły. Gdy już są miękkie siekamy i dodajemy do kapusty razem z wodą w której się gotowały. Cebulę przesmażamy najlepiej na oleju lnianym i dodajemy do kapusty. Całość jeszcze chwilę gotujemy. Jeżeli w kapuście jest dużo płynu , do krokietów musimy ją odsączyć. Teraz musimy przygotować ciasto naleśnikowe. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Ciasto odstawiamy na 30 minut. Smażymy naleśniki , dosyć cienkie. Nakładamy trochę kapusty, rolujemy krokiety. Panierujemy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na głębokim oleju z dwóch stron.