Przepis, który od dawna ma swoje miejsce w moim zeszycie i został wielokrotnie modyfikowany aż do stanu obecnego. Ta zebra zawsze wychodzi i jest dobra. Polecam!ZebraSkładniki5 jajek2 szkl cukru3 szkl mąki3 łyżeczki proszku do pieczenia1 szkl zimnej wody1 szkl oleju3 łyżki kakaoOpcjonalniezapach waniliowySposób przygotowaniaKrok 1Białka ubić z odrobiną cukru i soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, wodę i olej. Ucierać i na koniec dodać białka. Potem już bardzo krótko miksować.Krok 2Podzielić masę na 2 równe części i do jednej dodać kakao oraz łyżkę wody.Krok 3Nakładać kolejno na środek blachy po łyżce każdej masy, tak aby pojawiały się kółka i rozszerzały się równomiernie na boki.Krok 4Piec ok 45 minut w 180*CVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.8/ 10 (4 votes cast)Zebra, 9 . 8 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyTulipan – ciasto z makiemSernik na zimnoBiszkopt do tortu (bez proszku do pieczenia!)Tort makowo-migdałowyCzekoladowe bez mąki