Wykonanie
Sałatka w radosnym kolorze słońca wniesie trochę lata do naszych kuchni:)Składniki1 puszka
brzoskwiń1 puszka
kukurydzy1 słoik
kiełków fasoli mung1 wędzona
pierś z kurczaka (lub udko)1 opakowanie
ryżusól,
pieprz,
curry, ostry sos
chiliSposób przygotowaniaKrok 1
Ryż wysypujemy na patelnię. Zalewamy
sokiem z brzoskwiń i dodajemy 1 łyżkę
curry + 0,5 szklanki
wody. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do zmięknięcia. Resztę składników kroimy w kostkę,
kukurydzę i
kiełki odcedzamy. Wszystko mieszamy z
ryżem, dodajemy 1 łyżeczkę sosu
chili (można mniej, bo jest bardzo ostry), 1 łyżeczkę
curry,
sól i
pieprz.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.0/ 10 (2 votes cast)
Słoneczna sałatka, 9.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisy
Roszponka z wędzonym
kurczakiem i
pomarańcząSałatka currySałatka owocowa z
wędzoną szynkąCzosnkowa
sałatka z
pieczonym mięsemJabłecznik “od serca”