ßßß
Z maminej spiżarni, pyszny dodatek do mięs, słodko kwaśny smak.Składniki2kg ogórków gruntowych1 litr wody1 szklanka octu spirytusowego1 szklanka cukru kryształ3 łyżeczki curry w proszku3 łyżeczki soli1 opakownie gorczycy2 duże cebule2 średnie czerwone paprykiSposób przygotowaniaKrok 1Ogórki myjemy oraz obieramy i kroimy w plastry. Następnie zagotowujemy wodę, cukier, ocet z solą i przyprawą curry. Do każdego słoika wkładamy ogórki, kawałek cebulki oraz papryki. Ostudzoną zalewą zalewamy ogórki. Szczelnie zakręcamy słoiki i gotujemy 10 minut. Smacznego.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (5 votes cast)Sałatka z ogórków w curry, 10.0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyOgórki w chiliGruszki w occieOgórki kiszoneOgórki w miodzie i musztardzie francuskiejOgórki małosolne teściowej