Wykonanie
Podczas wizyty mojej przyjaciółki zostałam obdarowana, kilkoma słoiczkami tej pyszności , wraz z przepisem .
Powiem Wam szczerze ,że ta
cukinia jest przepyszna i mimo ,że sceptycznie patrzyłam na proporcje z przepisu , to wychodzi taka dokładnie w punkt z równowagą smaku . Do tego wszystkiego jest bardzo kolorowa i apetyczna ,aż miło coś takiego zaserwować 😉

3 kg
cukinii 1 kg
papryki czerwonej 1 kg
cebuliZalewa :1,5 szkl
octu 2,5 szklanki
cukru 1 szkl
wody 4 łyżeczki
soli 4 łyżeczki
gorczycy 4 łyżeczki
curry
Warzywa poszatkować w plastry i ułożyć naprzemiennie w słoikach ( z
cukinii wydrylować środek jeśli ma duże pestki ) . Składniki na zalewę wlać do garnka i zagotować , wystudzić . Zimna zalewą zalać słoiki i zakręcić . Pasteryzować na drugi dzień 10 minut .Ten sposób pozostawia przyjemną lekko chrupką konsystencję
cukinii .