ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoogórki 4 kilogramówpapryka czerwona 4 sztukcebula 0,5 kilogramówseler 1 sztukgorczyca 2 łyżek stołowychsól 1 szklanekwoda 6 szklanekcukier 3,5 szklanekocet spirytusowy 3 szklanekWykonanie:Oczyszczoną cebule pokroić w talarki, a paprykę, seler i nieobrane ogórki w słupki. Wszystko wymieszać, zasypać solą i zalać 9 szklankami zimnej wody. Odstawić na 3 godziny. Odcedzić i włożyć do wyparzonych słoików. Do każdego wsypać gorczycę.Zalewa: zagotować 6 szklanek wody z cukrem i octem. Mieszać, aż cukier się rozpuści.Gorącym płynem zalać składniki w słoikach. Zakręcić i wstawić do garnka z wodą. Gotować 3 minuty. Pozostawić w garnku do ostygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: