ßßß
Krem z pieczonego buraka jest jednym ze smaczniejszych jakie udało mi się ostatnio zrobić, także polecam:) Bardzo dobrze smakuje z kozim serem pokrojonym w kostkę.Składniki6 średnich buraków2 średnie ziemniaki2 średnie cebule2 litry wywaru mięsnego1 łyżka masła2 łyżki serka mascarponesól, pieprz, tymianekSposób przygotowaniaKrok 1Buraki myjemy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok. 1,5 godz. Ziemniaki i cebulkę kroimy w większą kostkę i smażymy na maśle aż zmiękną. Do gotowego wywaru mięsnego dodajemy upieczone buraki, serek mascarpone, pokrojone w plastry i usmażone warzywa. Miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyJem zdrowo: Jaglanka z kozim serem i pieczonym burakiemJem zdrowo: Rukola z awokado i kozim seremSałatka z pieczonymi burakami i kozim seremJem zdrowo: Kasza gryczana z kozim serem i pieczonymi burakamiZupa z zielonej soczewicy i pomidorów