Wykonanie

Snickers to przepyszne
orzechowe ciasto z delikatną słodkawą masą, które zawsze się udaje. A co najważniejsze – potrafi zadowolić nawet najbardziej wybredne podniebienia.SnikersSkładnikiCiasto4 szkl
mąki pszennej1
żółtko2
jajka20 dkg
margaryny1 szk
cukru2 łyżeczki
sody2 łyżki
mioduPolewa20 dkg
orzechów włoskich1/2 szkl
cukru10 DKG
margaryny2 łyżki
mioduMasa1
żółtko3 łyżki
cukru2 łyżki
mąki pszennej1 1/2 szkl
mleka12,5 dkg
margarynySposób przygotowaniaCiastoKrok 1Z podanych składników zagnieść ciasto.
Sodę rozmieszać z
miodem i dodać do pozostałych składników. Ciasto podzielić na 2 równe części. Rozwałkować na placki i włożyć do blaszek o wielkości ok 21x35 cm. Nie piec! Najpierw przygotować polewę. ;)MasaKrok 2
Margarynę,
cukier i
miód rozpuścić w garnku, dodać
orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć na jeden z wcześniej przygotowanych placków.Oba placki piec razem w piekarniku rozgrzanym do 170 st. C, przez ok. 30 min. Do zarumienienia. :)Krok 3Gdy placki trochę przestygną, przygotować masę.MasaKrok 4
Żółtko utrzeć z 3 łyżkami
cukru, dodać 2 łyżki
mąki pszennej i połączyć z 1/2 szkl.
mleka.1 szkl.
mleka zagotować z 1/2
margaryny i dodać do tego rozpuszczoną wcześniej papkę. Wszystko zagotować ciąle mieszając.Krok 5Na jeden upieczony placek wylać ciepłą masę i przykryć plackiem upieczonym z
orzechami na wierzchu.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.7/ 10 (6 votes cast)Snickers, 8 . 7 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisyToffifeeSnikers p. Joanna Łyga – danie konkursowePrzekładaniec z
wiśniąBakaliowe ciasteczka z
miodemSezamki