ßßß
Snickers to przepyszne orzechowe ciasto z delikatną słodkawą masą, które zawsze się udaje. A co najważniejsze – potrafi zadowolić nawet najbardziej wybredne podniebienia.SnikersSkładnikiCiasto4 szkl mąki pszennej1 żółtko2 jajka20 dkg margaryny1 szk cukru2 łyżeczki sody2 łyżki mioduPolewa20 dkg orzechów włoskich1/2 szkl cukru10 DKG margaryny2 łyżki mioduMasa1 żółtko3 łyżki cukru2 łyżki mąki pszennej1 1/2 szkl mleka12,5 dkg margarynySposób przygotowaniaCiastoKrok 1Z podanych składników zagnieść ciasto. Sodę rozmieszać z miodem i dodać do pozostałych składników. Ciasto podzielić na 2 równe części. Rozwałkować na placki i włożyć do blaszek o wielkości ok 21x35 cm. Nie piec! Najpierw przygotować polewę. ;)MasaKrok 2Margarynę, cukier i miód rozpuścić w garnku, dodać orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć na jeden z wcześniej przygotowanych placków.Oba placki piec razem w piekarniku rozgrzanym do 170 st. C, przez ok. 30 min. Do zarumienienia. :)Krok 3Gdy placki trochę przestygną, przygotować masę.MasaKrok 4Żółtko utrzeć z 3 łyżkami cukru, dodać 2 łyżki mąki pszennej i połączyć z 1/2 szkl. mleka.1 szkl. mleka zagotować z 1/2 margaryny i dodać do tego rozpuszczoną wcześniej papkę. Wszystko zagotować ciąle mieszając.Krok 5Na jeden upieczony placek wylać ciepłą masę i przykryć plackiem upieczonym z orzechami na wierzchu.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.7/ 10 (6 votes cast)Snickers, 8 . 7 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisyToffifeeSnikers p. Joanna Łyga – danie konkursowePrzekładaniec z wiśniąBakaliowe ciasteczka z miodemSezamki