ßßß
smażony na oleju kokosowym plantan podany z ryżem jaśminowym z przyprawami i pietruszkąfried plantain with coconut oil served with jasmine rice with spieces and parsleySkładniki:średniej wielkości banan warzywny vel plantan
orzechowa kasza grycznana podana z pieczonym cynamonowym plantanem i brokułamipeanut butter buckwheat groats served with baked cinnamon plantain and broccoliSkładniki:banan warzywny vel plantan
kilka różyczek brokułałyżka rozpuszczonego oleju kokosowegoszczypta cynamonukasza:4-5 łyżek niepalonej kaszy gryczanejcynamon,wędzona paprykamielona kolendra i suszona pietruszkapieprz, sól morskałyżka masła orzechowego (tu: 100%, crunchy)Banana i brokuły pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać z olejem i cynamonem. Piec na papierze do pieczenia ok. 15-20 min. w 200 stopniach Celsjusza. Ups, trochę mi się przypiekły brokuły, ale na szczęście uratowałam je przed spaleniem 😉W tym czasie ugotować kaszę z przyprawami. Na koniec wmieszac do niej masło orzechowe. Podawać razem z gotowymi warzywami i posypać pietruszką, mieloną papryką. Smacznego!Nieco mniej świąteczne smaki, ale za niedługo na pewno zagoszczą tutaj te klimaty, jeszcze 20 dni do Wigilii!!Nie wiem jak to będzie z wszystkimi potrawami na święta. Postaram się podzielić przepisami jak najszybciej będę mogła (to już moje drugie wegańskie Boże Narodzenie!! <3), z tymże niektóre dania na pewno pojawią się tutaj już po, gdyż wymagają przygotowania w dzień świąt czy w wieczór/noc przed, a wiadomo – w święta nie będę siedzieć na komputerze 😉Miłego piątku! :*