Wykonanie
Pin It

Za oknem coraz chłodniej, a w kuchni coraz większa chęć na gorące, sycące i niestety ciężkostrawne potrawy.
Kapusta i wszystkie dania, które ją zawierają potrzebują pomocników w postaci
ziół i przypraw. Będą one wspomagać nasze trawienie, a przy okazji dodawać różnych aromatów i smaków.Dziś odkopałam przepis, który podawała kiedyś Poser u siebie na Planet kitchen .
Przyprawa ta będzie jak znalazł do dań z
kapustą, która jesienią i zimą bardzo często gości na naszych stołach.Składniki:3
liście laurowe10
jagód jałowca10 ziaren
ziela angielskiego4
goździki1 łyżeczka ziaren
czarnego pieprzu1/2 łyżeczki
gorczycy1/2 łyżeczki
kminku1/2 łyżeczki
kolendry1/2 łyżeczki
tymianku1/2 łyżeczki
rozmarynu1 łyżeczka suszonej
cebuli3
suszone grzybkiWykonanie:Wszystkie składniki
przyprawy ucieramy w moździerzu lub blendujemy.Przechowujemy w suchym, szczelnie zamkniętym pojemniczku.