ßßß
Cookit - przepis na Tatar ze śledzia w sosie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Tatar ze śledzia w sosie
Składniki
Śledź
Matias
Olej
Czerwona cebula
Ogórek konserwowy
Jabłko
Sok z cytryny
Śmietana
Majonez
Koperek
Pieprz kolorowy
Oliwa z oliwek
Miód
Wykonanie
Tatar ze
śledzia
to danie, które podbiło wiele kubków
smakowych
podczas firmowej Wigilii. Postanowiłam odtworzyć choć w namiastce ten przepis na
śledzie
. Tatar ze
śledzia
to wspaniała propozycja na wigilijny stół. Niby to klasyczne smaki, ale podane w nieco inny sposób zachwycą nie jedną osobę.Wszystkie przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie tu .
200 g
śledzi
matiasów
w
oleju
cebula czerwona
ogórek konserwowy
jabłko
kwaśnełyżeczka
soku z cytryny
3-4 łyżki
śmietany
łyżka
majonezu
koperek
świeży
pieprz kolorowy
świeżo mielony
oliwa
miód
Matiasy
,
cebulę
,
ogórka
i
jabłko
ze skórką pokroić w drobną kosteczkę.Dodać posiekany
koperek
.Połączyć
śmietanę
z
majonezem
i
sokiem z cytryny
, a następnie wmieszać sos do
śledzi
.Doprawić do smaku
pieprzem
.Wyłożyć tatar do specjalnej obrączki lub foremki w kształcie koła, uklepać od góry.Wyjąć foremkę po chwili, a całość oblać
oliwą
i
miodem
.
Źródło:
http://www.dusiowakuchnia.pl/2015/12/tatar-ze-sledzia-w-sosie.html
Przepisy powiązane
Tatar ze śledzia
przedsmak świąteczny
Wigilijne śledzie w śmietanie
Śledzie z żurawiną i czerwoną cebulą
Śledzie w pysznym sosie chrzanowym
Składniki powiązane (0)