Wykonanie
Korzystając z chwil śpiochania mojego Szkraba, zakasałam rękawki i poszusowałam do kuchni :)Z racji że zima zrobiłam wiosenny
twarożek ze
szczypiorkiem cebulką i
rzodkiewkami no i odrobiną
śmietanki 12% i na kolację dla
męża, ale głownie dla siebie - bo uwielbiam -
śledziki po japońsku :) Na Wigilię zrobię chyba całą balię takich ;) chociaż
będę musiała się troszkę ograniczyć bo rodzinka gustuje także w innych... z
cebulką, czerwonych, w
sałatce z ziemniaczkami... ogólnie Wigilia
śledziami płynąca :)
Ingrediencje:* tacka
śledzi matias* 2
jabłka*
cebulka* pół kubeczka
śmietany (można dodać łyżkę
majonezu jak ktoś lubi)Jak robimy:Jabłuszka ścieramy na tarce z dużymi oczkami,
cebulkę kroimy w piórka już jak kto lubi,
śledziki kroimy w paseczki - cieńsze lub grubsze w zależności od upodobań :)Wszystko co pokroiliśmy wrzucamy do miseczki, polewamy
śmietaną, mieszamy i odstawiamy na kilka chwil - jeśli umiemy się im oprzeć :)W wersji świątecznej układam w przeźroczystej misce warstwami od dołu ->
cebulkę -
śledzie -
jabłka-
śmietanę -
cebulkę -
śledzie -
jabłka.... itd aż do końca miski lub produktów tak aby zakończyć polaniem wszystkiego
śmietaną :)Smacznego!!