ßßß Cookit - przepis na Śledź pod pierzynką ze śmietany

Śledź pod pierzynką ze śmietany

nazwa

Wykonanie

Pyszne, proste i szybkie danie idealne na wigilijny ( nie tylko :)) stół. Cóż więcej dodać? Nic.. pozostaje kupić składniki i brać się do gotowania :)
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania 10 minut + czas na moczenie śledzia
Składniki:
Ok. 100g śledzia a’la matjas
1 ogórek kiszony
1 cebula
½ jabłka
6 łyżek śmietany
1 łyżka majonezu
Śledzia umieszczamy na 2h w wodzie, a później na 2h w mleku. Można umieścić go w mleku na całą noc. Ogórek, cebule i jabłko kroimy w drobną kostkę. Następnie mieszamy ze śmietaną i majonezem. Śledzia kroimy w duże kawałki. Układamy na półmisku i polewamy przygotowaną śmietaną. Możemy podawać na stół : )
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2013/12/sledz-pod-pierzynka-ze-smietany.html