ßßß
Składniki :1 opakowanie ravioli z serem1 opakowanie sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego1 czubata łyżka gęstego majonezu1 łyżka gęstego jogurtu greckiego1 łyżeczka -czubata musztardy angielskiej ( ostra )1 pęczek koperku1 pęczek szczypiorku1 średni ogórek szklarniowy -sałatkowy lub pół dużego1 ząbek czosnkusól , pieprz do smaku
Ravioli gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu , bo każdy producent ma swoje zalecenia . Zlewamy zimną woda i odstawiamy do odcieknięcia na godzinkę . Po tym czasie wsypujemy do miski , dodajemy posiekaną natkę koperku , szczypiorek oraz drobniutko posiekany ogórek -razem ze skórką ( oczywiście porządnie wymyty ) .
W miseczce mieszamy jogurt, majonez , musztardę , sos koperkowy ( taki w saszetkach w proszku , aj tam nie zawsze trzeba być Gordonem 😉 ) . Całość wlewamy do sałatki , doprawiamy pieprzem i mieszamy , odstawiamy na godzinkę do lodówki , po czym mieszamy ponownie i w razie potrzeby możemy dosolić wg.uznania . Orzeźwiająca sałatka jest gotowa , dobra na kolację lub śniadanie , a także do lunch boxa w pracy . Smacznego 😉