ßßß
Składniki :1 opakowanie ravioli serowego1 chorizo ( wielkości kiełbaski śląskiej )1/2 średniego ogórka sałatkowego1/2 pęczku szczypiorku1 czubata łyżka gęstego majonezu1 czubata łyżeczka musztardy grillowejsól do smaku
Ravioli gotujemy wg.przepisu na opakowaniu , gdyż co producent to inny czas . Studzimy na sitku , wsypujemy do miski . Dodajemy do ravioli pokrojonego w kostkę ogórka -ja nie obieram ze skórki , ale można . Siekamy drobniutko, na tyle na ile się da chorizo i szczypiorek i także dodajemy do miski . Wzbogacamy majonezem , musztardą , solimy do smaku i po prostu mieszamy do połączenia składników . Odstawiamy chociaż na dwie godziny do lodówki , po wyjęciu ponownie mieszamy ( czasami, trzeba dodać ciut majonezu bo makaron wciąga mocno składniki ) i można już podawać na kolację , śniadanie krytykom domowym , sałatkę „krytyków” ..Smacznego 😉