Ostatnio lubię szpinak w każdej postaci - więc i w tym wydaniu bardzo mi smakował. Polecam wszystkim roladki ze szpinakiem, są proste w wykonaniu i oprócz wspaniałego smaku, wyglądają bardzo apetycznie. W sam raz na imprezę z ciepłym daniem:)Potrzebujemy:Podwójną pierś z kurczakagarść świeżego szpinaku lub paczkę mrożonegoserek topiony2 ząbki czosnkugarść suszonych śliwekmąkę pszenną (u mnie wyjątkowo - żytnia - do zagęszczenia sosu)bułkę tartąsól, pieprz, tymianekSzpinak przysmażamy na patelni, dodajemy zmiażdżony czosnek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.Mięso rozbijamy przez torebkę foliową. Solimy i pieprzymy.Jedną powierzchnię kotleta smarujemy szpinakiem i kładziemy mały kawałek serka topionego. Możemy go zastąpić serkiem feta lub mozzarellą.Zwijamy, (gdy zajdzie potrzeba to spinamy wykałaczką) obtaczamy w bułce tartej i przysmażamy na patelni.Podsmażone zawijasy zalewamy wodą, dodajemy pokrojone drobno śliwki suszone i doprawiamy do smaku. Gotujemy przynajmniej pół godziny i zagęszczamy wodą z mąką.U mnie podane z makaronem pełnoziarnistym i pszennym. Smacznego:)