ßßß



Składniki:110 g masła50 g cukru trzcinowego + 2 łyżki do posypania ciastek2 łyżki kakao50 g mąki pełnoziarnistej50 g płatków owsianych1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia2 jajka50 g posiekanych orzechów włoskich50 g sezamu50 g rodzynek50 g wiórek kokosowych50 g ziaren słonecznika,30 g siemienia lnianego3-4 krople oleju sezamowegoWykonanie:Masło ucieramy z cukrem na gładką masę, dodajemy jajka i ponownie ucieramy. Następnie od masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy i dodajemy pozostałe składniki. Piekarnik nastawiamy na 180 st. C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej po łyżce bakaliowej masy formując prostokąty. Wierzch ciastek posypujemy cukrem trzcinowy. Ciastka wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia.Smacznego!