Wykonanie

Syty i smaczny obiad dla zabieganych, na jego przygotowanie potrzeba jednie pół godziny.
Kuskus co prawda można zastąpić inną
kaszą lub
ryżem, ale
kuskus jest gotowy w 5 minut i ma delikatny smak, który pasuje do drobiowego gulaszu. Łatwo i ekspresowo.Składniki:700 g
mięsa drobiowego gulaszowego
cebulaszklanka
marchewki z
groszkiem (z mrożonki)kilka różyczek
kalafiora (mogą być mrożone)szklanka
kuskusułyżka
mąki2 łyżki
oleju2-3 łyżki kwaśnej
śmietanyziele angielskieliść laurowyłyżka suszonej
słodkiej papryki w płatkach
sól,
pieprz, mielona
słodka paprykaMięso pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na
oleju. Dodać
mięso, posypać
słodką papryką i obsmażyć. Zalać szklanką
wody, wrzucić ziele i
liść laurowy, dodać warzywa i dusić pod przykryciem około kwadransa.
Mąkę wymieszać ze
śmietaną i zagęścić gulasz, przyprawić.
Kaszę kuskus posolić i zalać dwiema szklankami wrzątku. Odstawić na 5 minut, jeśli trzeba to odcedzić. Gulasz podawać z
kaszą i surówką.