ßßß
Tani i łatwy sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Danie jest ekspresowe, więc idealne na poniedziałkowy obiad. Taką potrawkę podaję z ziemniakami i buraczkami. Można ją zrobić z każdego rodzaju mięsa, ja akurat miałam kurczaka i królika.Składniki:500 g mięsa z rosołu (użyłam udko z kurczaka i kawałek królika)1 szklanka mrożonki marchewka z groszkiem1 łyżka przecieru pomidorowego1 cebulaząbek czosnkupieprz tłuczony z kolendrąsólłyżka olejuMięso obrać z kości i pokroić. Cebulę posiekać. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać mięso i podsmażyć. Dołożyć marchewkę z groszkiem, podlać szklanką wody i dusić aż marchewka będzie miękka. Posolić, przyprawić, dodać czosnek i przecier pomidorowy. Gotować chwilkę i wyłączyć. Można podawać z ziemniakami lub ryżem.