ßßß
Syte danie obiadowe z chudego mięska i dużą ilością warzyw oraz kaszą. Wystarczy za cały obiad.Składniki:1 kg mięsa gulaszowego z indyka1 żółta cukinia1 czerwona papryka1 cebula1/2 szklanki groszkuszczypiorekziele angielskieliście laurowesol, pieprzsłodka papryka1 szklanka kaszy jęczmiennej2-3 łyżki śmietany2 łyżki tłuszczuMięso opłukać, pokroić na kostki. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną cebulę i mięso, obsmażyć na złoto. Dodać liście laurowe i ziela i dusić pod przykryciem pół godziny, jeśli trzeba podlać ciepłą wodą. Cukinię i paprykę pokroić na mniejsze kawałki i razem z groszkiem dodać do mięsa. Przyprawić pieprzem i papryką, dusić kwadrans po czym zabielić śmietaną. Kaszę ugotować na sypko i podawać z gulaszem.