ßßß Cookit - przepis na SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI: na naleśniki:
120 g mąki kukurydzianej
40 g mąki ziemniaczanej
szczypta soli
2 jajka
400 ml mleka
200 ml wody
1/4 szklanki oleju
nadzienie:
100 g świeżej rukoli
pomidorki koktajlowe
2 serki mozarella
200 g surowego wędzonego boczku (bardzo cienkie plastry)
sos grecki
4 łyżki majonezu
4 łyżki śmietany 18 %
ocet balsamiczny truskawkowy
Składniki na naleśniki łączymy ze sobą i smażymy cienkie placki na rozgrzanej patelni.
Boczek rwiemy na mniejsze kawałki i prażymy na patelni. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki, mozarelle kroimy na mniejsze kawałki (np. kwadraty). Sos mieszamy z majonezem i śmietaną. Naleśniki przekładamy, serem, pomidorami, boczkiem, rukolą, całość polewamy sosem. Naleśnika składamy na pół, gotowego polewamy octem balsamicznym.
Smacznego.
Źródło:http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,345983892,title,Wytrawne-bezglutenowe-nalesniki,index.html