ßßß
Cookit - przepis na SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Składniki
Mąka
Mąka ziemniaczana
Sól
Jajko
Mleko
Woda
Olej
Rukola
Pomidor
Ser mozarella
Sos grecki
Majonez
Śmietana
Ocet balsamiczny
Truskawka
Wykonanie
SKŁADNIKI: na naleśniki:120 g
mąki
kukurydzianej40 g
mąki ziemniaczanej
szczypta
soli
2
jajka
400 ml
mleka
200 ml
wody
1/4 szklanki
oleju
nadzienie:100 g świeżej
rukoli
pomidorki
koktajlowe2
serki mozarella
200 g surowego
wędzonego boczku
(bardzo cienkie plastry)
sos grecki
4 łyżki
majonezu
4 łyżki
śmietany
18 %
ocet balsamiczny
truskawkowy
Składniki na naleśniki łączymy ze sobą i smażymy cienkie placki na rozgrzanej patelni.
Boczek
rwiemy na mniejsze kawałki i prażymy na patelni. Umyte
pomidorki
kroimy na ćwiartki,
mozarelle
kroimy na mniejsze kawałki (np. kwadraty). Sos mieszamy z
majonezem
i
śmietaną
. Naleśniki przekładamy,
serem
,
pomidorami
,
boczkiem
,
rukolą
, całość polewamy sosem. Naleśnika składamy na pół, gotowego polewamy
octem balsamicznym
.Smacznego.
Źródło:
http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,345983892,title,Wytrawne-bezglutenowe-nalesniki,index.html
Przepisy powiązane
Pierogi z truskawkami
Naleśniki z serem i sosem truskawkowym
Podstawowy przepis na naleśniki
Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami
Składniki powiązane (0)