ßßß
Cookit - przepis na SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Składniki
Piersi z kurczaka
Otręby
Ryż
Koncentrat pomidorowy
Sól
Pieprz
Sos sojowy
Curry
Ocet
Jabłko
Bulion warzywny
Cukier
Papryka ostra
Papryka słodka
Olej
Cukinia
Wykonanie
SKŁADNIKI:podwójna
pierś z kurczaka
2
torebki
ryżu
1 opakowanie mieszanki chińskiej2 łyżki
koncentratu pomidorowego
sól
i
pieprz
do smaku1 łyżeczka
sosu sojowego
ciemnego1 łyżeczka
curry
1 łyżeczka
octu
jabłkowego
11/2 szklanki
bulionu warzywnego
1/2 łyżeczki
cukru
szczypta
ostrej papryki
1 łyżeczka
słodkiej papryki
olej
do smażenia1
cukinia
Ryż
gotujemy w osolonej wodzie.
Pierś z kurczaka
myjemy i rozbijamy na kotlety (nie za cienkie) solimy,
pieprzymy
i opruszamy
słodką papryką
. Mieszankę chińską wrzucamy na rozgrzany
olej
i dusimy do miękkości. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
,
curry
i
ostrą papryką
. Studzimy. Zimnymi warzywami faszerujemy
piersi z kurczaka
. Związujemy nitką i smażymy na małym ogniu. Do pozostałej części warzyw dodajemy pozostałe składniki i przygotowujemy z nich sos.
Cukinię
myjemy, tniemy na około 5 cm kawałki wydrążamy środki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 3-4 minut.Na talerzu układamy
cukinię
, w środek wkładamy
ryż
, polewamy sosem i podajemy z porcja faszerowanego
mięsa
.SMACZNEGO :)
Źródło:
http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,344143408,title,Chinczyk-inaczej,index.html
Przepisy powiązane
Surimi z chińszczyzną i orientalnym ryżem
Sos słodko - kwaśny (na zimę)
Kurczak po chińsku
Słodko-kwaśny sos z cukinii do słoika
Ketchup z cukinii
Składniki powiązane (0)