Wykonanie
Owsianki i
kaszki jem na śniadanie od lat i myślałam, że już wypróbowałam wszystkie możliwe rodzaje…aż tu wpadł mi w ręce bardzo intrygujący przepis na
kokosową kaszkę z
owocami . Ponieważ mam przyjaciółki i czytelników, którzy niestety muszą jeść bezglutenowo, więc ten przepis przede wszystkim dedykuję im. Ni mniej jednak radzę Wam spróbować tego przysmaku, bo
kaszka jest wyśmienita, a ja ję
kaszkę już drugi dzień pod rząd i pewnie jutro znowu się na nią skuszę…

Pewnie jesteście ciekawi jak taką
kaszkę można przyrządzić! Otóż potrzebne jest
mleko w moim przypadku
kokosowe, kokosowa
mąka i
mąka migdałowa. Dodatki do
kaszki jak zwykle można wybrać dowolnie, czyli co kto lubi. Ja ugotowałam dzisiaj
kaszkę z dodatkiem
szafranu, ale wcześniej próbowałam z
cynamonem i
kardamonem i też smakowała super. Mam nadzieję, że poruszyłam Waszą ciekawość i już zapraszam na przepis!Składniki: na 1 porcję
kaszki250 ml
kokosowego mleka lub krowiego,
migdałowego…100 ml migdałowej
mąki3 łyżki kokosowej
mąkiszczypta
szafranu1 łyżeczka
syropu agave lub wedle smakuDodatkowo
owoce, u mnie
malina,
żurawina,
kiwi i szakłak
orzechypłatki kokosoweWykonanie:Wszystkie składniki na
kaszkę wymieszaj i mieszając cały czas zagotuj.Przelej
kaszkę do naczynia i udekoruj
owocami,
orzechami i kokosowymi
płatkami.Polecane przepisyPrzepis na
chleb LCHFLekka
sałatka z
awokadoNuggets z
awokadoPasztet
sojowy z włoską nutąOmlet bez
mąki