ßßß
Pewnie jesteście ciekawi jak taką kaszkę można przyrządzić! Otóż potrzebne jest mleko w moim przypadku kokosowe, kokosowa mąka i mąka migdałowa. Dodatki do kaszki jak zwykle można wybrać dowolnie, czyli co kto lubi. Ja ugotowałam dzisiaj kaszkę z dodatkiem szafranu, ale wcześniej próbowałam z cynamonem i kardamonem i też smakowała super. Mam nadzieję, że poruszyłam Waszą ciekawość i już zapraszam na przepis!Składniki: na 1 porcję kaszki250 ml kokosowego mleka lub krowiego, migdałowego…100 ml migdałowej mąki3 łyżki kokosowej mąkiszczypta szafranu1 łyżeczka syropu agave lub wedle smakuDodatkowoowoce, u mnie malina, żurawina, kiwi i szakłakorzechypłatki kokosoweWykonanie:Wszystkie składniki na kaszkę wymieszaj i mieszając cały czas zagotuj.Przelej kaszkę do naczynia i udekoruj owocami, orzechami i kokosowymi płatkami.Polecane przepisyPrzepis na chleb LCHFLekka sałatka z awokadoNuggets z awokadoPasztet sojowy z włoską nutąOmlet bez mąki