ßßß Cookit - przepis na MIGDAŁOWY KREM Z KASZY KUSKUS

MIGDAŁOWY KREM Z KASZY KUSKUS

nazwa

Wykonanie

Coraz częściej mam ochotę na orzechowe kremy z różnych zbóż - wystarczy zrobić je wieczorem, wstawić na noc do lodówki i rano zajadać gotowe, obłędnie pyszne śniadanie!
Nocny migdałowy krem z razowej bio kaszy kuskus podany z mango, miętowymi płatkami czekolady i konfiturą ze skórek pomarańczy
Overnight almond cream made with wholemeal bio couscous served with mango, mint chocolate flakes and orange peels confiture
Winne ciasto z wisienką od Secesja Cafe - wilgotne, mocno wiśniowe i intensywnie czekoladowe ciasto w weku - po prostu obłędnie pyszne. Koniecznie musicie go spróbować!
/przepis własny/
/1 porcja/
70 g ekologicznej razowej kaszy kuskus
mleko migdałowe
szczypta soli
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
łyżka mąki migdałowej
garstka migdałów
Kaszę wymieszać z migdałami i zalać gorącym mlekiem migdałowym
niecały centymetr ponad jej poziom.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z syropem, mąką migdałową i solą oraz zmiksować na gładki krem.
Przełożyć do pucharka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować dowolnymi dodatkami i podawać.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/04/nocny-krem-z-kaszy-kuskus-overnight.html