Coraz częściej mam ochotę na orzechowe kremy z różnych zbóż - wystarczy zrobić je wieczorem, wstawić na noc do lodówki i rano zajadać gotowe, obłędnie pyszne śniadanie!Nocny migdałowy krem z razowej bio kaszy kuskus podany z mango, miętowymi płatkamiczekolady i konfiturą ze skórek pomarańczyOvernight almond cream made with wholemeal bio couscous served with mango, mint chocolate flakes and orange peels confitureWinne ciasto z wisienką od Secesja Cafe - wilgotne, mocno wiśniowe i intensywnie czekoladowe ciasto w weku - po prostu obłędnie pyszne. Koniecznie musicie go spróbować!/przepis własny//1 porcja/70 g ekologicznej razowej kaszy kuskusmlekomigdałoweszczypta soli2 łyżki syropu z kwiatu kokosałyżka mąki migdałowejgarstka migdałówKaszę wymieszać z migdałami i zalać gorącym mlekiemmigdałowymniecały centymetr ponad jej poziom.Odstawić na 10 minut do napęcznienia.Następnie wymieszać z syropem, mąkąmigdałową i solą oraz zmiksować na gładki krem.Przełożyć do pucharka i wstawić na noc do lodówki.Rano udekorować dowolnymi dodatkami i podawać.Smacznego!