ßßß
Krem owsiany na ekologicznym mleku z miłki abisyńskiej podany z jogurtem sojowym z Maqui berry, jagodami Goji, pieczonymi kasztanami i pokruszonym ziarnem kakao Criollo
/PRZEPIS WŁASNY/70 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonące mleko)450 ml mleka z teff bio (mniej, jeśli macie np. płatki górskie)szczypta solikilka kropli ekstraktu waniliowego1 łyżka mąki sezamowej2 łyżki syropu z kwiatu kokosaDo rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki.Dodać szczyptę soli, ekstrakt i syrop.Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.Gotować około 4 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.Po tym czasie dodać mąkę i zamieszać.Gotować jeszcze około minuty, po tym czasielekko ostudzić i przelać do miseczki.Smacznego!***Ekologiczne jagody Maqui, jagody Goji i ziarno kakao Criollo znajdziecie w sklepie internetowym