Wykonanie
Zapewne wiecie już o moim zamiłowaniu do miseczekniemal w 100% wypełnionych superżywnością i produktami organicznymi.Taka "superfoods bowl" gościła u mnie również dzisiaj :)Cóż... moja chęć do poszukiwania rzadko spotykanych produktów chyba nigdy nie minie!
Krem owsiany na ekologicznym
mleku z miłki abisyńskiej podany z
jogurtem sojowym z Maqui berry,
jagodami Goji, pieczonymi
kasztanami i pokruszonym ziarnem
kakao Criollo
/PRZEPIS WŁASNY/70 g
płatków owsianych (u mnie mocno chłonące
mleko)450 ml
mleka z teff bio (mniej, jeśli macie np.
płatki górskie)szczypta
solikilka kropli ekstraktu
waniliowego1 łyżka
mąki sezamowej2 łyżki
syropu z kwiatu
kokosaDo rondelka z gotującym się
mlekiem wsypać
płatki.Dodać szczyptę
soli, ekstrakt i
syrop.Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.Gotować około 4 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.Po tym czasie dodać
mąkę i zamieszać.Gotować jeszcze około minuty, po tym czasielekko ostudzić i przelać do miseczki.Smacznego!***Ekologiczne
jagody Maqui,
jagody Goji i ziarno
kakao Criollo znajdziecie w sklepie internetowym