Krem z ekologicznych płatkówkasztanowych na ricottcie z cynamonem cejlońskim bio oraz słodką skórką pomarańczową bio podany ze śliwką i domowym kremem wiśniowym z białą czekoladąPrzyprawy w tych uroczych słoiczkach wypatrzyłam w sklepie internetowymMają świetny wybór produktów, mnie w szczególności zainteresowały te rzadziej spotykane.Już niedługo zobaczycie, jakie jeszcze wybrałam! :)***RICOTTOWY KREM Z PŁATKÓWKASZTANOWYCH/przepis własny//1 porcja/60 g ekologicznych płatkówkasztanowychmleko jaglane (może być inne)pół opakowania ricottyszczypta soli2 łyżki syropu z kwiatu kokosałyżka mąki kasztanowejPłatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu.Odstawić na 10 minut do napęcznienia.Następnie wymieszać z syropem, mąkąkasztanową i solą.Połączyć z ricottą i zmiksować na gładki krem,Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.Rano udekorować dowolnymi dodatkami i podawać.Smacznego!