Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Dziś od rana gotowanie w Pytaniu na śniadanie. Moje wrażenia postaram się Wam relacjonować na bieżąco abyście zobaczyli jak na prawdę wygląda gotowanie w telewizji i czy faktycznie powstają tam te pyszności. O tym za chwilę, a teraz opowiem Wam o moich ulubionych nietuczących frytkach. Z pewnością to jedne najsmaczniejsze frytki jakie kiedykolwiek
jadłam! Ich kremowe wnętrze w połączeniu z chrupiącą skorką i kryszałkami cudownej
morskiej soli to prawdziwa kulinarna, wyjątkowo niskokaloryczna rozpusta.

1 porcja ( skłamię gdy
powiem o dwóch – zjecie ją sami bez problemu !)Składniki:1 seler1 łyżka
oliwy z
chilli – lub
oliwy i
płatki chillisól morska gruboziarnistasos:50 ml ulubionego
keczupu (
weźcie taki bez „chemii”, z
pomidorów)2 łyżki prażonej cebulki2
suszone pomidory z zalewyPrzygotowanie:
Seler obrać. Pokroić w plastry o grubości 5 mm, po czym pokroić w podłużne 1 cm frytki. Frytki posypać
solą i obtoczyć w pikantnej
oliwie.Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut, pilnując żeby się nie spaliły (nieprzesadnie, raz na jakiś czas wystarczy).
Keczup wymieszać z połową
cebuli i 1 posiekanym drobno
pomidorem. Drugiego
pomidora pokroić w paseczki i ułożyć na połowie
keczupu, posypać go dekoracyjnie resztą
cebuli, warto użyć także świeżego
tymianku.Podawać z frytkami, smacznego!Co do Pytania na Śniadanie.Dziś serwowałam gołąbki w dwóch wersjach: tradycyjnej i wegańskiej.Gotowało mi się wspaniale, jak zawsze – zwyczajnie to kocham ( o ile jakakolwiek miłość może być określona epitetem „zwyczajnie” – to lekki oksymoron). Jedyną trudnością jest rozplanowanie sobie pracy tak, aby w każdym kuchennym wejściu pokazać Wam wszystko tak żebyście mogli gotować praktycznie razem ze mną.Gdybyście
mieli wątpliwości czy w telewizji jedzenie jest jadalne – moje jest zawsze. Nigdy nie udaję gotowania, po prostu to robię, nie mogłabym z czystym sumieniem pozwolić na zmarnowanie dobrego jedzenia.Czy jest smaczne? Oj jest! Jak najbardziej! Cała ekipa pracująca przy tego typu programach ma z nami kucharzami niełatwo, bynajmniej. Pchnie im zachęcająco, wygląda to wszystko obłędnie ale podejść nie można. KatorgaPozdrawiam serdeczniePowiązane notki:Słodka
sałatka z
seleraKrucha
Polędwica w pikantnej marynacie, z sosami BBQ , koktajlowym i
sałatąPieczone skrzydełka BBQPikantny Gulasz z
ciecierzycy z
paprykąJajka zapiekane w
papryce