Wykonanie
2 Flares Twitter 0 Facebook 2 2 2 2 Flares ×Ten przepis to absolutne objawienie. Ciasto które przygotowuje się w 5 minut, a ono zawsze wychodzi, pięknie wyrasta i cudownie smakuje to marzenie każdej gospodyni domowej. Co więcej upiekłam je na
mące razowej, pełnoziarnistej więc dodatkowo można je jeść bez dużych wyrzutów sumienia. Wilgotne o korzenno
czekoladowym aromacie z pewnością posmakuje dzieciakom, mój je uwielbia. Koniecznie je upieczcie.
Składniki:blaszka 11 x 30 cm1 szklanka
mąki pszennej pełnoziarnistej1 szklanka
mąki tortowej1 szklanka
cukru1 szklanka
mleka1/2 szklanki
oleju3 łyżki
kakao3 łyżki
dżemu1 łyżka
przyprawy do pierników2 łyżeczki
sody1 duże
jajko50 g
mlecznej czekoladypolewa czekoladowaNa zdjęciu odnalazła się też zagubiona
skórka pomarańczowa.Przygotowanie:Formę nasmarować masłem/olejem i wysypać
bułką tartą.Piekarnik włączyć na 180 stopni, góra dół.
Czekoladę posiekać.Wszystkie składniki przełożyć do miski i miksować przez 5 minut. Dodać
czekoladę, wymieszać.Przelać do formy, piec przez 40-45 minut, po 40 sprawdzić patyczkiem.Ostudzić.
Czekoladę rozpuścić ewentualnie dodając 2-3 łyżki
mleka, polać ciasto.Powiązane notki:Ciasto
serowo-
czekoladowe z kremem – ala Fale DunajuŚwiąteczny piernik w 5 minut! Szybki przepis na pyszne ciastoMurzynek – blat do
tortów lub ciasto
Malinowe ciasto
jogurtowe – różowe WalentynkiKarpatka z kremem – najlepszy przepis na ciasto parzone