ßßß
Składniki:blaszka 11 x 30 cm1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej1 szklanka mąki tortowej1 szklanka cukru1 szklanka mleka1/2 szklanki oleju3 łyżki kakao3 łyżki dżemu1 łyżka przyprawy do pierników2 łyżeczki sody1 duże jajko50 g mlecznej czekoladypolewa czekoladowa
Na zdjęciu odnalazła się też zagubiona skórka pomarańczowa.Przygotowanie:Formę nasmarować masłem/olejem i wysypać bułką tartą.Piekarnik włączyć na 180 stopni, góra dół.Czekoladę posiekać.Wszystkie składniki przełożyć do miski i miksować przez 5 minut. Dodać czekoladę, wymieszać.Przelać do formy, piec przez 40-45 minut, po 40 sprawdzić patyczkiem.Ostudzić.Czekoladę rozpuścić ewentualnie dodając 2-3 łyżki mleka, polać ciasto.Powiązane notki:Ciasto serowo-czekoladowe z kremem – ala Fale DunajuŚwiąteczny piernik w 5 minut! Szybki przepis na pyszne ciastoMurzynek – blat do tortów lub ciastoMalinowe ciasto jogurtowe – różowe WalentynkiKarpatka z kremem – najlepszy przepis na ciasto parzone