ßßß
Składniki:3/4 szklanki płatków owsianych ( bezglutenowych)1/2 szklanki ziaren siemienia1/2 szklanki ziaren słonecznika1/2 szklanki mielonych migdałów1/2 szklanki rodzynek2 łyżki melasy1 łyżka oleju kokosowegoPrzygotowanie:Płatki , siemię i rodzynki zalewamy 2/3 szklanki wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia.Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Gotowe wkładamy do lodówki aby stężało.Mokrą ręką lub łyżką nakładamy porcje masy na papier do pieczenia.Pieczemy 12-15 minut w 180 stopniach.
Powiązane notki:Szybkie Bułeczki Razowe z bananem i migdałami (w 15 minut ) WegańskieZdrowe razowe bułeczki bakaliowe bez cukruKruche cytrynowe ciasteczka idealne na prezentSodowe bułeczki owsiane idealne na drugie śniadanieOwsianka jogurtowa – płatki owsiane na lato