Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Uwielbiam takie
ciasteczka.
Płatki owsiane,
migdały, dużo
ziaren słonecznika i siemienia, dosłodzone melasą i
rodzynkami z dodatkiem
oleju kokosowego. Jak widzicie bez
jajek,
mleka czy
masła, zupełnie wegańskie idealne dla alergików. Możecie je zrobić również z
żurawiną czy drobno posiekanymi
morelami. Spróbujcie a na pewno Wam zasmakują. Poruszę może jedną kwestię, jeśli chodzi o kaloryczność , na pewno nie są dietetyczne. Jednak każda z kalorii jest tutaj pełna zdrowia i witamin, które nie wezmą się z powietrza czy sztucznych słodzików.

Składniki:3/4 szklanki
płatków owsianych ( bezglutenowych)1/2 szklanki ziaren siemienia1/2 szklanki
ziaren słonecznika1/2 szklanki mielonych
migdałów1/2 szklanki
rodzynek2 łyżki melasy1 łyżka
oleju kokosowegoPrzygotowanie:
Płatki , siemię i
rodzynki zalewamy 2/3 szklanki wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia.Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Gotowe wkładamy do lodówki aby stężało.Mokrą ręką lub łyżką nakładamy porcje masy na papier do pieczenia.Pieczemy 12-15 minut w 180 stopniach.

Powiązane notki:Szybkie Bułeczki
Razowe z
bananem i
migdałami (w 15 minut ) WegańskieZdrowe
razowe bułeczki
bakaliowe bez
cukruKruche
cytrynowe ciasteczka idealne na prezent
Sodowe bułeczki owsiane idealne na drugie śniadanieOwsianka jogurtowa –
płatki owsiane na lato