Od dłuższego czasu szukam prostego przepisu na ciastka, który nie wymagałby ode mnie brudzenia więcej niż jednej miski. Po trzecim podejściu udało się i z dumą prezentuję moje maleństwa.Bananoweciastka owsiane z migdałami i rodzynkamiBanana oat cookies with almonds and raisinsSKŁADNIKI (na 20 małych ciastek):1 szklanka płatków owsianych2 banany2 łyżki olejukokosowego (w płynnej formie)2 łyżki kremu daktylowego (można zastąpić syropem z agawy/w wersji niewegańskiej miodem)2 łyżki otrąb owsianychgarść migdałówgarść rodzynekWYKONANIE:Banany rozgniatamy, migdały i rodzynki siekamy. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Formujemy ciastka w dłoni. Pieczemy około 15-20 minut (u mnie 17 minut) w 180 stopniach.