Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Prostota góra, to chciałoby się
rzec jedząc tą
sałatkę. Solone
pistacje to nie tylko smaczna przekąska, potrafią dodać smaku i aromatu najprostszym daniom, nawet jeśli użyjemy ich w niewielkiej ilości. Spróbujcie, jeśli macie ochotę na coś niekonwencjonalnego, pysznego i zaskakującego. Świetna jako przekąska, dodatek do
pieczonego mięsa lub grilla.
Składniki:3 słodkie dojrzałe
pomidory, np. Lima2 łyżki posiekanych solonych
pistacji2 łyżki
oliwy z oliwek ekstra virgin
sól morska, świeżo mielony
pieprz i
przyprawa do sałatek Kamislistki świeżej
bazyliiPrzygotowanie:
Pomidory myjemy , kroimy w kostkę.Doprawiamy
solą,
pieprzem i
przyprawą ziołową, podlewamy
oliwą i dokładnie mieszamy.W tym czasie siekamy
pistacje, tak aby uzyskać dwie łyżki
orzechów.Posypujemy wierzch sałatki, dekorujemy listkami
bazylii.Podajemy z
pieczywem opiekanym z
serem – tostem lub grzanką.
Do sałatki możecie dodać
fetę lub
mozzarellę, będzie pyszna!Powiązane notki:
Sałatka z buncem marynowanymTradycyjna Wigilijna
sałatka jarzynowa2 w 1
sałatka z
tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do
chlebaSałatka wiosenna z
rzeżuchąSałatka z tortellini z
parmezanem