ßßß Cookit - przepis na Klasyczna owsianka z masłem orzechowym i jagodami

Klasyczna owsianka z masłem orzechowym i jagodami

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
U mnie na śniadanie praktycznie codziennie jest owsianka. Uwielbiam ją. Oczywiście codziennie inaczej, bo jest to danie mające nieskończenie wiele wariantów smakowych. Dziś klasycznie, z masłem orzechowym i jagodami. Prostota bywa często najlepszym rozwiązaniem.
Składniki:
1 porcja:
1 szklanka mleka
4 łyżki płatków owsianych
3/4 szklanki jagód
1 łyżka masła orzechowego
ewentualnie łyżka cukru lub miodu – ja nie słodziłam
Przygotowanie:
Płatki owsiane gotujemy na mleku 5 minut.
Po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy pod przykryciem na 3-4 minut.
Owsiankę podajemy z masłem i jagodami, ja posypałam ją kilkoma migdałami, dla urody – uwierzyliście ?
Po prostu je uwielbiam!
Powiązane notki:
Owsianka z bananem, kakao i orzechami
Owsianka z lanymi kluskami
Nocna gęsta Świąteczna owsianka z suszonymi owocami, orzechami i kardamonem
Owsianka z prażonymi orzechami
Nocna owsianka na drugie śniadanie!
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/07/25/klasyczna-owsianka-z-maslem-orzechowym-i-jagodami