0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×U mnie na śniadanie praktycznie codziennie jest owsianka. Uwielbiam ją. Oczywiście codziennie inaczej, bo jest to danie mające nieskończenie wiele wariantów smakowych. Dziś klasycznie, z masłem orzechowym i jagodami. Prostota bywa często najlepszym rozwiązaniem.Składniki:1 porcja:1 szklanka mleka4 łyżki płatków owsianych3/4 szklanki jagód1 łyżka masła orzechowegoewentualnie łyżka cukru lub miodu – ja nie słodziłamPrzygotowanie:Płatki owsiane gotujemy na mleku 5 minut.Po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy pod przykryciem na 3-4 minut.Owsiankę podajemy z masłem i jagodami, ja posypałam ją kilkoma migdałami, dla urody – uwierzyliście ?Po prostu je uwielbiam!Powiązane notki:Owsianka z bananem, kakao i orzechamiOwsianka z lanymi kluskamiNocna gęsta Świąteczna owsianka z suszonymi owocami, orzechami i kardamonemOwsianka z prażonymi orzechamiNocna owsianka na drugie śniadanie!