Wykonanie
14 maja 2014
Ciastka te wyszły zupełnie przypadkiem.A jak to z przypadkami wychodzi - przeważnie są bardzo smaczne ;)
Ciastka są łatwe w przygotowaniu i robi się je w niecałe 45 minut. Są bardzo treściwe - to co do nich dodamy, to tylko nasz wybór. U mnie dzisiaj z
jagodami goji. Do tego nie zawierają w sobie
jajek, więc dla alergików idealne. Polecam!

Składniki (na ok.9szt):
- 2 dojrzałe
banany- 1 szklanka
płatków owsianych- 2 łyżki
kakao- dowolne dodatki (posiekane
orzechy,
rodzynki,
czekolada,
jagody goji itp)

Banana obrać i rozgnieść widelcem. Dodać
płatki owsiane,
kakao i dodatki (u mnie
jagody i posiekana
biała czekolada). Dokładnie wymieszać.
Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Następnie, łyżką nakładać porcje ciasta. Formować okrągłe placki.
Piekarnik nagrzać do 150C (z termoobiegiem). Piec ok 30 minut. Studzić na kratce.
Smacznego!

© Cook Yourself 2012-2016
Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.